sobota 17. augusta 2013

Čo treba v kuchyni mať?

Čo treba v kuchyni mať?

Ahojte ľudia!

Na prípravu kvalitných a hlavne pre nás podstatných zdravých jedál, je potrebné v kuchyni nájsť určité spotrebiče, ktoré nám nie len prácu uľahčia, ale tak isto nás neoberú o čas, ktorého máme každý veľmi málo. Veď kto túži po náročnom tréningu stráviť ešte v kuchyni ďalšiu hodinu prípravou jedla, aby sa zasýtil?

V článku vypíšem top 5 vecí, ktoré by ste určite mali nájsť u Vás v kuchyni



Mixér - Shaker - väčšina ľudí, hlavne športovcov, si ho obstará do kuchyne ako prvý. Prečo? No z jednoduchého dôvodu a tým je príprava koktailov. Osviežujúci koktail, proteín, gainer, to všetko môžeme pripraviť a za veľmi krátky čas. Zmixovaním správnych potravín dokážeme vytvoriť chutný koktail bohatý na všetky živiny. Takže nebojte sa experimentovať. A nezabudnite pred jeho spustením zakryť viečko :)

Tlakový hrniec - v dnešnej dobe ho nájdeme už hádam v každej domácnosti, ale ak nie v tej vašej, určite doň investujte. Odporúčam kúpiť už tie modernejšie, ktoré vám zaručia veľmi krátku dobu varenia a to je presne to, čo chceme. Nestáť nad sporákom pol dňa aby sme si pochutili na jednom jedle. Takže určite vhodná pomôcka do kuchyne.

Domáci gril - grilované mäsko...hmm..to znie nádherne a chutí ešte lepšie. Tak prečo si ho nepripraviť doma? Domáci gril nám ponúka širokú škálu možností a chutí ako si jedlo pripraviť chutne a hlavne zdravo, pretože pri grilovaní nie je potrebné pridávať navyše tuky a masti :)

Panvica - asi si hovoríte čo to tu trepem, veď panvicu má doma každý. Áno má, ale poznám aj takých, ktorí sa večne jedujú kvôli jej umývaniu, že sa na ňu všetko pripáli a podobne. Investujte pár eur teda do kvalitnejšej panvice, s nelepivým povrchom a príprava bude nie len jednoduchšia, ale neprídete o nervy zoškriabavaním prilepených vajíčok.

Digitálna kuchynská váha - nie je nevyhnutná, ale je vhodná. Vhodná najmä pre tých, ktorý si strážia svoj kalorický príjem, ale zasa vhodná aj pre tých, ktorý sú zrovna v nejakej diéte, alebo potrebujú približnú gramáž potravín kvôli ich nutričným hodnotám. Je to naozaj dobrý doplnok do kuchyne. Dnes sa dá kúpiť mnoho digitálnych váh, ktoré sú viac menej na jedno kopito. Predávajú sa aj s miskami na váženie, dajú sa vynulovať, alebo môžeme vážiť každú potravinu zvlášť.

Prajem Vám teda príjemné kuchtenie, dobrú chuť, a mnoho úspechov :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára